Rudens visā savā krāšņumā priecē mūs ar savu skaistumu un dabas veltēm. Tāpēc šobrīd īstais laiks gatavot dažādus brīnišķīgus oranžo,sarkano un dzelteno dārzeņu ēdienus. Vieni no maniem mīļākajiem salātiem ir kāda veca sicīliešu recepte kā vienkārši,bet satriecoši pagatavot burkānus. Salāti sanāk mazliet pikanti un sātīgi. Pagatavošanai vajadzēs:
5 lielus burkānus
1 ķiploka daiviņu (saspaidīta)
2 tk sīki sakapāta rozmarīna
2 tk sakapātas piparmētras
3 ēk olīveļļas
2 ēk vīna etiķa (galda etiķis,citrona sula)
sāls,pipari pēc garšas
Pamatreceptē burkānus vajag sagriezt salmiņos,bet es to mazliet pārveidoju,jo tā likās man piemērotāk-ar mizojamo nazi burkānus sākumā nomizoju,vēlāk
nomizotos burkānus turpinu šķērēt miziņās. Tad tvaicējamā katlā un tvaicēju minūtes 4. Var arī blanšēt,bet man patīk,ka sautējot dārzeņiem izteiktāka garša un arī vitamīni un minerālvielas "neaiziet" ūdenī. Burkānus atdzesēt aptuveni 40 min. Citā traukā sagatavot marinādi no pārējām receptē uzskaitītajām sastāvdaļām un kad burkāni atdzisušu tos apliet ar marinādi. Atstāt marinēties 2-4 stundas ledusskapī. Aromāts neļauj tiem ilgi uzkavēties,tāpēc mūsmājās tie mēdz pazust ātrāk nekā receptē noteiktais marinēšanas laiks.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru